Reklam Geyikleri

* * * * İçinde reklam, reklamcı geçen gevişler için uçsuz bucaksız otlaklarr !! * * * *

Yazar, art dir., müştem, stratejici, medyacı, araştırmacı, patron, müşteri... herkese açık. Katılmak isteyen arkadaşlar, lütfen, nerede ve hangi konumda çalıştıkları bilgisini reklamgeyikleri [a] gmail.com adresine bir e-posta ile ativersin.

Perşembe, Eylül 28, 2006

Çikolata reklamına militarist suçlaması

Eti Bisküvileri’ne ait ‘Wanted’ isimli ürünün reklamı, ‘çocuk ve gençleri şiddete özendiriyor’ iddiasıyla Reklam Özdenetim Kurulu’na şikayet edildi.

Şikayette bulunan Barış Girişimi yaptığı açıklamada, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) iştiraklerinden olan Eti Grubu’nun Wanted markalı ürününe ait reklam afişlerinin ‘savaş, şiddet ve silahı’ çağrıştırdığını belirtti. Reklam Özdenetim Kurulu’na verilen şikayet dilekçesinde, ürünün ambalajındaki ifadelerde, ‘sütlü çikolata kaplı, pirinç patlaklı karamel bar’ olarak tanımlandığı aktarılarak, şöyle denildi: “Çocuk ve gençlere yönelik bu ürünün reklamında ‘parça tesirli pirinç patlakları, uzun menzilli karamel, kamufle edici sütlü çikolata’ ifadeleri yer almakta. Savaş, şiddet, silah çağrıştıran ve militarist bir dile gönderme yapan bu terimler, dikkat çekicidir. Çocuk ve genç tüketicinin dikkatini şiddet ve savaş çağrıştıran tanımlarla çelmenin doğru olmadığını düşünüyoruz.” Girişim, reklamın yayından kaldırılmasını talep etti.

Kaynak: Zaman.com.tr

© 2006 Reklam Atölyesi & ilef.net

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home